Skip links
Най-популярните стандарти за кафе капсули

Най-популярните стандарти за кафе капсули

Най-популярните стандарти за кафе капсули

Кафе капсулите са удобен и лесен начин за приготвяне на кафе. Те са предварително дозирани и опаковани, което ги прави лесни за съхранение и използване. Капсулите се поставят в кафемашина, която след това ги перфорира и излива гореща вода през кафето.

В света има множество стандарти за кафе капсули. Най-популярните от тях са следните:

 • Nespresso е най-старият и най-разпространен стандарт за кафе капсули в света. Капсулите Nespresso са с размер 46 мм в диаметър и 38 мм в височина. Те са направени от алуминий и са запечатани с алуминиево фолио. Кафемашините Nespresso са проектирани да работят само с капсули Nespresso.
 • Dolce Gusto е стандарт, разработен от компанията Nescafe. Капсулите Dolce Gusto са с размер 41 мм в диаметър и 70 мм в височина. Те са направени от пластмаса и са запечатани с хартия. Кафемашините Dolce Gusto са проектирани да работят само с капсули Dolce Gusto.
 • Lavazza A Modo Mio е стандарт, разработен от компанията Lavazza. Капсулите Lavazza A Modo Mio са с размер 41 мм в диаметър и 34 мм в височина. Те са направени от пластмаса и са запечатани с хартия. Кафемашините Lavazza A Modo Mio са проектирани да работят само с капсули Lavazza A Modo Mio.

Други популярни стандарти за кафе капсули включват:

 • Tassimo (компанията Bosch)

  Tassimo е система за гореща напитка, която приготвя порции от една чаша еспресо, обикновено кафе, чай, горещ шоколад и различни други кафе напитки, особено такива, включващи мляко като лате или капучино. Системата е разработена от Bosch и е представена за първи път през 2004 г. в Германия.

  Как работи Tassimo?

  Tassimo използва система за еднократно кафе, наречена T-Discs. T-Discs са малки кръгли капсули, които съдържат смляно кафе, чай или други съставки. Капсулите са перфорирани с лазерни отвори, които позволяват на водата да преминава през тях и да приготвя напитката.

 • Segafredo Zanetti Espresso Point

  Segafredo Zanetti Espresso Point е система за приготвяне на еспресо, която използва капсули. Тя е разработена от италианската компания Segafredo Zanetti, която е един от най-големите производители на кафе в света.

  Системата се състои от кафемашина и капсули. Кафемашината е компактна и лесна за използване. Тя има вграден мелничка, така че можете да използвате прясно смляно кафе. Капсулите са предварително опаковани с кафе, което е било смляно и смесено от Segafredo Zanetti. Те се предлагат в различни вкусове, включително класически еспресо, лате, капучино и други.

 • Senseo (компанията Philips)

  SENSEO: Удобство и вкус на една чаша кафе

  SENSEO е система за приготвяне на кафе, създадена от Philips в партньорство с Douwe Egberts през 2003 г. Тя се основава на уникален процес на приготвяне, който произвежда богат и ароматен кафе, подобен на кафето от кафене.

  SENSEO

  Системата се състои от две части: кафеварка и SENSEO кафе. Кафеварката е компактна и лесна за използване. Тя има вграден резервоар за вода с капацитет 1,2 литра, който осигурява около 10 чаши кафе. Кафеварката също така има функция за автоматично изключване, която я прави безопасна за използване.

 • Pellini Espresso Point

  Pellini Espresso Point: Кафето от Италия, на една крачка от вас

  Pellini Espresso Point е верига от кафенета, предлагащи висококачествено кафе от италианската компания Pellini Caffe. Кафенетата са разположени в София и Пловдив и предлагат разнообразна селекция от кафета, както и други напитки и десерти.

  История

  Pellini Caffe е основана през 1870 г. в град Фаенца, Италия. Компанията бързо се утвърждава като един от водещите производители на кафе в Европа. През 2019 г. Pellini Caffe отваря своите първи кафенета в България, като Pellini Espresso Point.

 • Caffitaly

  Caffitaly: Простота и качество в едно

  Caffitaly е италианска компания, която произвежда капсулни кафемашини и капсули за тях. Компанията е основана през 1991 г. и бързо се превръща в един от водещите производители на капсулни кафемашини в Европа.

   

  Caffitaly


  Марката предлага широка гама от капсулни кафемашини, които са подходящи за всеки вкус и бюджет. Машините на Caffitaly са лесни за използване и почистване, което ги прави идеални за дома или офиса.

  Капсулите на Caffitaly

  Те са направени от висококачествени материали и се предлагат в разнообразие от вкусове, включително еспресо, капучино, лате и други. Капсулите са лесни за използване и позволяват да приготвите вкусен и ароматен кафе напитки само за няколко минути.

Избор на капсули за кафе, няколко полезни съвета:

При избора на кафе капсули е важно да се вземе предвид стандартът, който поддържа кафемашината. Ако кафемашината поддържа само един стандарт, тогава трябва да се използват капсули само от този стандарт. Ако кафемашината поддържа няколко стандарта, тогава може да се използват капсули от различни стандарти.

Удобства и недостатъци на кафе капсулите

Кафе капсулите предлагат редица удобства, включително:

 • Лесно и бързо приготвяне на кафе
 • Удобно съхранение на кафе
 • Широк избор от вкусове и аромати

Кафе капсулите обаче имат и някои недостатъци, включително:

 • По-висока цена от кафето на зърна
 • По-малко устойчиви на околната среда от кафето на зърна
В крайна сметка можем да кажем, че:

Кафе капсулите са удобен и лесен начин за приготвяне на кафе. Те предлагат широк избор от вкусове и аромати, но са по-скъпи и по-малко устойчиви на околната среда от кафето на зърна.

Ако сте любител на кафе капсулите, то в сайта на capsulissimo.com ще намерите огромен избор от брандове и видове кафе капсули на конкурентни цени.

Вие прочетохте статията за най-популярните стандарти за кафе капсули в категория: Кулинария