Skip links
Домейн разширения-р

Домейн разширение, избор за сайт.

Днес искам да засегна една много важна тема при избора на домейн за сайта, а именно неговото разширение. Питали ли сте се някога какви видове разширения за домейни има, освен стандартните: com, net, eu, info, org, bg.

Share
Домейн разширения-р

Домейн разширение, избор за сайт.

Днес искам да засегна една много важна тема при избора на домейн за сайта, а именно неговото разширение. 
Питали ли сте се някога какви видове разширения за домейни има, освен стандартните: com, net, eu, info, org, bg. 
Но, всъщност има много видове окончания на домейни, които малко хора ползват. А те са доста забавни и дори строго определени насочени към специфични дейности, продукти и услуги.

Ще се опитам да ви споделя някои от тях, които ме впечатлиха много.

 • Разширението “.band“, което е изключително подходящо ако искате да направите сайт за музикална група. Можете да го комбинирате  каквото се сетите отпред. Например: myrock.band, crazyfunk.band, coolmusic.band и т.н.
 •  Разширението “.hiphop“, също много подходящо за сайт на музиканти занимаващи се този вид музика. По същия начин, може да се комбинира с безброй много варианти. Например: bestmusic.hiphop, street5.hiphop, brothertown.hiphop и т.н
 • Разширението “.moe“, то може да бъде съчетано с безброй вариации и тук ще оставя това на вашето въображение и фантазии 🙂
 • Още едно доста провокативно разширение, което ме впечатли но и учуди е “.wtf“, абревиатурата е  сленг, който доста често се използва в чатове, комикси и стикери…
 • Друго доста мрачно разширение е “.rip“, очевидно се използва за да го има, но също така може и да бъде използвано и за име на закачлив сайт, от някой с по-странно чувство за хумор…

Разширения подобаващи за сайтове занимаващи се  различни видове услуги има над 90. Трудно ще изброя всички, но ще ви представя по впечатляващите такива.

 •  Разширението .cleaning“, идеално за  фирми занимаващи се с почистване. Тук вариациите наистина са безкрайни. Например:  besthouse.cleaning, office.cleaning, topcar.cleaning, entrance.cleaning…  И така нататък, според зависи, колко ви е развинтено въображението
 • Друго интересно домейн разширение е “.consulting“, изключително подходящо за хора, фирми, компании занимаващи се с консултантска дейност. За варианти които може да се комбинират можем да говорим много. Ето няколко примера: citylaw.consulting,  bankloan.consulting, carbyers.consulting, cachcredit.consulting….
 • Домейн разширението “.energy“, може да се използва и за фирми занимаващи се с производство, пренос и търговия с електроенергия, петролни продукти, хранителни добавки. Като примери ми хрумват:  bluewind.energy, orangesun.energy, cheapsolar.energy, powerpetrol.energy, oceanfood.energy… Но, реално има стотици хиляди комбинации, които могат да се съчетаят с това разширение.
 • За компании занимаващи се с недвижими имоти, домейн разширението “.property” е просто идеално. Като на прима виста ми хрумват някои комбинации, като:  byuyour.property, takebest.property, findright.property.
 • За златарско или бижутерско ателие разширението “.gold” е идеално и на място. Като тук можете да комбинирате всичко,  което се сетите: diamondsand.gold, silverand.gold, weeding.gold, ceremony.gold и така натаък.
 • За кредитни фирми разширението .loan е подходящо за дейността им. Като може да се комбинира с: finance24.loan, easyfast.loan, cheapsmall.loan, friendspeed.loan…

Домейн разширения, къде да намерите най-страхотните предложения и най изгодни цени за хостинг и домейн?

В сайта на хостинг доставчика Max1.colud, ще намерите не само уникални домейн разширения на изгодни цени, но и хостинг за всички ваши нужди. 
 •  WordPress хостинг, който е специално съобразен с изискванията и ресурсите на най-популярния в световен мащаб CMS.
 • Споделен хостинг който е разположен на liteSpeed сървъри за светкавично зареждане на вашият сайт или е-магазин
 • За по-големите се предлагат и VPS-и
 • Като и Наети сървъри
 
И всичко това с безупречно качество и поддръжка на услугата, на съвсем конкурентни цени.
Надявам се, статията да ви е била интересна и полезна, докато сте пили сутрешното си кафе 🙂

Домейн разширения

Виж всички
Домейн разширения-р
This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Search
More
More