Skip links
Биткойн мина 34000 USD

Биткойн мина 34000 USD

Цената на Биткойн скочи до 34 000 долара на 24 октомври 2023 г. Това е увеличение от над 10% за деня и близо 50% за седмицата. Това е най-високата цена на Биткойн от началото на юни 2022 г. Има няколко фактора, които може да са допринесли за скока в цената на Биткойн. Един от тях е увеличаването на интереса от страна на институционалните инвеститори. Друг фактор е подобряването на регулаторната среда за криптовалутите.

Share
Биткойн мина 34000 USD

Биткойн мина 34000 USD

Цената на Биткойн скочи до 34 000 долара на 24 октомври 2023 г. Това е увеличение от над 10% за деня и близо 50% за седмицата. Това е най-високата цена на Биткойн от началото на юни 2022 г.

Биткойн мина 34000 USD, фактори за скока на цената на критовалутата

Има няколко фактора, които може да са допринесли за скока в цената на Биткойн. Един от тях е увеличаването на интереса от страна на институционалните инвеститори. Друг фактор е подобряването на регулаторната среда за криптовалутите.

Увеличен интерес на инвеститорите

Увеличаването на интереса от страна на институционалните инвеститори е един от най-важните фактори, допринесли за скока в цената на Биткойн. През последните месеци редица големи банки и хедж фондове са започнали да инвестират в Биткойн. Това повишава доверието в пазара и може да доведе до по-високи цени.

Институционални инвеститори, които са инвестирали в Биткойн през последните месеци:

  • Goldman Sachs, една от най-големите инвестиционни банки в света, обяви през юли 2023 г., че ще започне да предлага услуги за търговия с Биткойн.
  • Morgan Stanley, друга голяма инвестиционна банка, обяви през август 2023 г., че ще започне да предлага услуги за съхранение на Биткойн.
  • BlackRock, най-големият инвестиционен фонд в света, обяви през септември 2023 г., че ще започне да предлага инвестиционни продукти, базирани на Биткойн.
Благоприятна регулаторна среда

Подобрението на регулаторната среда за криптовалутите е друг фактор, който може да е допринесъл за скока в цената на Биткойн. През последните години редица страни са започнали да приемат регулации за криптовалутите. Това може да помогне за намаляване на риска и да направи пазара по-привлекателен за институционалните инвеститори.

Държави, които са приели регулации за криптовалутите

  • Съединените щати: Администрацията на Байдън обяви през юли 2023 г., че ще създаде работна група за разработване на регулация за криптовалутите.
  • Европейският съюз: Европейският парламент прие през юли 2023 г. законодателство, което ще изисква криптообменниците в ЕС да получават лиценз от националните регулатори.
  • Китай: Китай забрани копаенето и търговията с криптовалути през 2021 г., но през 2023 г. започна да отпуска лицензи за криптообменници.
Благоприятни тех фактори

Технически фактори също може да са допринесли за скока в цената на Биткойн. Биткойн е на път да пробие ключово съпротивително ниво от 33 000 долара. Това може да доведе до още по-голямо покачване на цените.

Биткойн мина 34000 USD, достаъчно ли е това?

Въпреки скока в цената, Биткойн все още е далеч от своя исторически връх от 69 000 долара, достигнат през ноември 2021 г.

И не на последно място

Важно е да се отбележи, че криптовалутите са силно рискови активи. Цените им могат да се колебаят значително в краткосрочен план. Инвеститорите трябва да бъдат наясно с тези рискове, преди да инвестират в криптовалути. Доста често се случват сривове, които носят огромни загуби на финансови средства.

Категория: Бизнес

This website uses cookies to improve your web experience.
Home
Search
More
More